Offices Vivienne

This office project, Rue Vivienne, consisted of the renovation of an existing building in the heart of the Bourse area in the second arrondissement of Paris, opposite the Palais Brongniart.

For the interior, the idea was to offer maximum flexibility in the space for future occupants. The open spaces feature large floor-to-ceiling shelving units which replace the partitions. Together with large oak arches, they separate the work spaces from the more functional spaces.

The window frames are adorned in brass and oak which adds rhythm to the facade and plays on the contrast between the textural wood and the other white volumes.

False acoustic ceilings incorporate made-to-measure lighting and technical elements such as air conditioning are concealed in the circulation area under a removable metal suspended ceiling.

Outside, the original post-Hausmannian building is topped with a new crown, entirely dressed in blue stone from Hainut on the facade and the roof. With its rounded edges, this offers a single massive volume pierced by regular openings adorned in brass. These new openings and the creation of a roof terrace allow future occupants the possibility to enjoy a maximum amount of natural light as well as a panoramic view of the Place de la Bourse.

Paris (2)
6ème Sens Immobilier Paris
2018
1300 m²
3,8 M €