1 / 11

NEXT

National Rugby League,
Offices

Paris (17)

Project owner LNR
Dellivery 2021
Surface 1 860 m²
Cost NA
Project manager Paolo Gatti
Photographer Axel Dahl

Project owner LNR
Dellivery 2021
Surface 1 860 m²
Cost NA
Project manager Paolo Gatti
Photographer Axel Dahl




For the National Rugby League, the studio is carrying out the transformation and rehabilitation of a former production workshop.

 

The place, marked by its glass roof and its exposed metal structure, has many assets that are readjusted to the new needs of the place.

 

A remarkable patio is created by cutting out the courtyard, benefiting from the double height of the existing car park. This new opening, vegetated, is a real lung for the project, and brings clarity and transparency in this whole with a raw character. The remaining part of the courtyard is transformed into a private outdoor terrace accessible from the offices of R+1.

 

In agreement with the client, the place is designed in a functional way, the ground floor fulfilling a reception function and the floors receiving office space.

 

The technical rooms are grouped together in the building at the back of the courtyard to minimize the loss of quality space.