1 / 5

Perrotin
Gallery

Paris (3)

Project owner Galerie Emmanuel Perrotin
Delivery 2010
Surface 700 m²
Cost 500 000€
Project manager Vincent Eschalier
Credits Baptiste Heller

In the 3rd arrondissement of Paris, in the heart of the Marais, Studio Vincent Eschalier renovated all the spaces, offices and bookshop of the famous Galerie Perrotin, located in a former private mansion.

 

The style is minimalist, white, sober and contemporary, to showcase the works on display. The materials were carefully selected and put to use, like the large stainless steel sheets deployed in a monumental staircase linking the exhibition spaces of the Gallery.

 

In a desire to privilege the character of the space, the agency adopted a subdued approach, focusing on the purity of detail, the distribution of spaces and the neutrality an art gallery demands.