1 / 6

Tennis Club de Paris
Restaurant

Paris (16)

Project owner TCP Paris
Dellivery 2020
Surface 240 m² 110 seats
Cost NC
Project manager Antonio Blanco
Photographer Mary Gaudin 

Project owner TCP Paris
Dellivery 2020
Surface 240 m² 110 seats
Cost NC
Project manager Antonio Blanco
Photographer Mary Gaudin 




Studio Vincent Eschalier was asked to rethink and redesign the restaurant of the historical Tennis Club de Paris, in order for it to correspond to the image of the club: contemporary and elegant.
The restaurant stands in a 1930s building, with a strict and precise architecture, in the heart of the 16th arrondissement. It is flooded in natural light by three entirely glazed facades and punctuated by a projection of concrete posts found after a complete cleaning.

 

The reflection is focused both on the optimisation of space and the creation of a setting for lively interactions and warm hospitality. Various typologies of seating, combining benches, bistro tables and high tables allow an organic appropriation of the venue. The restaurant offers three more intimate lounging areas, orientated towards the pool, the terrace or the fireplace. This rhythm is reinforced by the creation of custom-made furniture in solid oak, which structures the space by incorporating vegetation and storage suitable for catering.

 

The architectural desire is to play with the existing building’s raw character, by incorporating a play on materials such as wood and brass which echo the esthetic language of tennis and of the Parisian café. Finally, the choice of lighting fixtures brings a contemporary touch and marks the various atmospheres desired within the restaurant.